Gangsterikvartetin debyytti julkaistaan 5.9.2019

”Kasvoimme aikuisiksi, eikä haittaa yhtään.”

Helsinkiläinen Gangsterikvartetti julkaisee bändin nimeä kantavan neljän biisin ep:n 5.9.2019. Levy tulee ulos kaikissa tärkeimissä digitaalisissa kanavissa (mm. Spotify, Apple Music, Amazon, Youtube, jne.) sekä fyysisenä CD-pienpainoksena.

Bändi soittaa suomenkielistä rytmimusiikkia jossa yhdistyy ska, reggae ja suomirock. Sanoitusten teemat pyörivät aikusuuteen kasvamisessa. Kolmenkympin jälkeen nuoruus todella on lopullisesti ohi, myönsi sen tai ei. Teksteissä ei haikailla menneitä vaan katsotaan aikuisen elämää suoraan silmiin. Eikä se näytä ollenkaan hullummalta!

Gangsterikvartetti on (levyn kannessa vasemmalta oikealle) Jussi Hartonen (kitara, laulu), Henrikki Haavisto (rummut, laulu), Tatu Ljokkoi (basso) ja Juho Jantunen (laulu, kitara).

Jos bändikämppä on tarpeeksi iso, niin siellä voi tehdä paljon muutakin kuin soittaa!

Alun perin mitään Gangsterikvartettia ei pitänyt edes syntyä. Muutamia vuosia sitten seitsenhenkinen Goon-orkesteri hommasi käyttöönsä kerrostalokolmion kokoisen treenikämpän, jossa oli mm. oma sauna. Tila mahdollisti monenlaista harrastustoimintaa ja itse musiikin soittaminen jäi. Tiloissa saunottiin, hengailtiin ja pantiin olutta. Kaikki hyvä kuitenkin loppuu aikanaan ja vuokraisäntä vuokrasi tilat kaupallisempaan käyttöön.

Jos bändikämppä on pienehkö, voi olla että koko bändi ei mahdu sinne.

Goonin soittimet suljettiin pieneen varastoon odottamaan parempia aikoja. Jossain vaiheessa mieleen tuli ajatus, että ehkä kopissa mahtuisi soittamaan jos sen järjestelisi oikein hyvin. Kyllähän sinne mahtuikin, mutta tila oli niin pieni ettei sinne mahtunut koko Goon. Neljä soittajaa soittimineen mahtui soittamaan pitkulaisessa huoneessa jonossa. Syntyi Gangsterikvartetti, eräänlainen Goonin puolikas.

Maailman pienin studio

Pieni tila soundasi todella hyvältä. Koska huoneessa ei mahtunut tekemään mitään muuta kuin soittamaan, bändi päätyi oikeasti treenaamaan. Neljä biisiraakiletta muodostui hiljalleen oikeiden kappaleiden kuuloisiksi. Jotta tilan ja ajan henki saatiin vangittua, päätettiin ep nauhoittaa samassa pienessä varastokopissa. Kappaleet pyrittiin äänittämään niin livenä kuin mahdollista ja mahdollismman vähällä määrällä mikrofoneja ja raitoja.

Syntynyt levy Gangsterikvartetti-ep on ajan kuva bändiläisten elävästä elämästä. Ei me enää nuoria olla, mutta ei sillä niin väliä.