Goon vieraissa

Murhamurha valmistautumassa keikkaan bäkkärillä

Goonilaiset ovat kautta aikain soittaneet lukuisissa eri kokoonpanoissa. Myös Goonin levyillä ja keikoilla on käynyt monia hienoja tyyppejä vierailemassa. Päätimme kerätä soittolistallisen biisejä joissa joko Goonilaiset soittavat toisen kokoonpanon riveissä tai joku muu vierailee Goonin raidalla. Lisäksi listalle on otettu yksi Goonin cover-biisi joka on sanasta sanaan käännös legendaarisesta ska-jyrästä Liberatorin Kick de Bucketista.

Alla soittolista sekä sen alapuolella vielä muutama sana jokaisesta raidasta ja kokoonpanosta erikseen. Hyvää perjantaita!

Goonilaisia muissa bändeissä

Osola

Osola on vuonna 2013 perustettu kotkalainen yhtye, joka soittaa rockia, poppia ja iskelmää. Tähän mennessä yhtye on julkaissut kaksi EP-levyä ja yhden albumin. Esikoisalbumi Kulkurien kaupunki ilmestyi lokakuussa 2015. Yhtyeen kappaleet on sanoittanut ja säveltänyt laulaja-kitaristi ja yhtyeen keulahahmo Petri Osola.

Goonilaisista yli puolet ovat joko olleet osana bändiä tai vierailleet joko bänditreeneissä, studiossa tai keikalla. Bändin riveissä on nähty Juho, Hartsi, Vesa, Matti ja Tatu ainakin.

Juho Jantunen

Juho Jantunen on Goonin keulahahmon sooloprojekti. Levyn tuotanto on kokonaan Juhon käsialaa mutta levyllä vierailevat Goonilaisista Tatu, Hartsi, Henkka ja Vesa.

Varvara

Haminalainen rock-yhtye Varvara on vuonna 2016 julkaistulla kolmannella, Death Defying Tricks, pitkäsoitollaan tehnyt vahvaa nousua kotimaisen rock-musiikin kärkikaartiin. Vuonna 2017 jo 10-vuotista taivaltaan juhliva yhtye on kerännyt kehuja kotimaisen musiikkimedian lisäksi Euroopan johtavissa rock-medioissa kuten Classic Rock, SLAM, Visions, Music & Riots ja Clash. 

Goonista Varvaran riveissä keikoilla ja levyillä ovat vaikuttaneet Vesa ja Matti puhaltimissa.

Boston Promenade

Boston Promenade (ent. Boston Promenade Big Band/Jazz Band) on Helsingissä toimiva big band -orkesteri. Boston Promenade perustettiin alun perin Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan yhteyteen vuonna 1964, ja se on vuosien saatossa kasvanut puhallinseitsikosta täysmittaiseksi big bandiksi.

Boston Promenadessa vuosien varrella Goonista on soittaneet Vesa ja Matti.

Gaspard Oil

Äänekoskella vuonna 2007 perustettu Gaspard Oil saattaa hyvinkin olla suomalaisen englanniksi lauletun indierockin parhaiten piilotettu salaisuus.

Goonin Vesa on vieraillut bändin riveissä trumpetissa.

Murhamurha

Murhamurha on puolen Goonin retki metallin ja hardcoren ihmeelliseen maailmaan. Goonilaisista mukana olivat Hartsi, Lasse ja Tatu. Kokoonpanoa täydensivät Varvarasta, Demonic Death Judgesta ja Burweedista tutut Toni Raukola ja Lauri “Late” Tattari.

Murhamurha teki uransa aikana yhden pitkäsoiton joka julkaistiin CD:nä, vinyylinä ja diginä. Sen lisäksi bändi keikkaili noin kymmenen keikkaa bändien kuten Nyrkkitappelu, All Over Maniacs ja Ödeema kanssa.

Karhula-HC!!!

Goon – Kunnes potkaisen tyhjää

Tatu ja Juho käänsivät Liberatorin Kick de Bucketin sanasta sanaan muuan junamatkalla Joensuusta Kotkaan. Ruotsalainen Liberator on ollut yksi suurimpia innoittajia Goonille kautta aikain. Sitten lähetimme levy-yhtiön sedän Teja Kotilaisen hattu kourassa pyytämään biisin kustantajalta julkaisulupaa. Lupa heltisi ja myöhemmin saimme soittaa jopa useita keikkoja nuoruuden idoliemme Liberatorin kanssa.

Hauskana detailjina aikanaan levyarvostelija kyseenalaisti biisin tekstin. Se ei ollut kuulemma uskottavaa ska-lyriikkaa. Hassu juttu sillä alkuperäinen biisi on skandinaavisen ska:n ehkä suurin hitti.

Buko Shane

Goonissa koskettimia vuosina 2002-2008 soittanut Ville Tolvanen on kova piano ja kosketinsoitinvirtuoosi joka on soittanut useissa kokoonpanoissa. Tälle playlistille valikoitui Buko Shanen kappale, mutta Villen voi bongata spotifystä myös mm. Tina Bednoff & Cocktailersin ja Kallio Calibro riveistä Goonin tuotannon lisäksi.

Gangsterikvartetti

Gangsterikvartetti on Goonin puolikkaan projekti. Bändikämpällä viihtyi kvartetillinen Goonilaisia ja biisejä syntyi mutta tuntui että ei tämä ihan Goonia ole. Laitettiin biisit ep:lle ja se löytyy Spotifystä.

Gangsterikvartetti on yhtä kuin Goonin Juho, Tatu, Hartsi ja Henkka.

All Over Maniacs

All Over Maniacs tai AOM on jonkinlaista punkinjyystöä pääkaupunkiseudulta. Goonilaisten ja All Over Maniacsin tiet ovat ristenneet keikoilla eri kokoonpanoilla. Goonin Vesa on käynyt soittamassa trumpettia ainakin yhteen AOM:in biisiin.

U. Pasanen Band

UPASANEN BAND on jyväskyläläinen rytmimusiikkia ja rockia soittava oman tien kulkija.

Goonin Vesa on käynyt soittamassa trumpettia orkesterin riveissä.

DocJerry

DocJerry eli Risto Laitila on keskisuomalainen country-, blues ja rockvaikutteista musiikkia tekevä artisti. Risto tunnetaan myös Akuutin omalääkärinä.

Goonin riveistä Vesa on käynyt soittamassa DocJerryn kanssa.

Goon – Kuka välittäisi (feat. Asa)

Toinen listalle päätynyt Goonin biisi on Kuka välittäisi. Ollaan aina diggailtu ihan älyttömästi Asan tuotantoa. Kokeiltiin kepillä jäätä ja pyydettiin Asamasaa vierailemaan levylle. Asa diggasi ja tuloksena on erittäin päräyttävä Goonin biisi jossa oma suosikki heittää räppiversen.

Kotka Big Band

Listan viimeisenä biisinä on Goonin Mitä niitä mittaamaan. Biisissä vierailee koko Kotka Big Bandin puhallinesektio.

Kotka Big Band on ollut koti usealle Goonissa vaikuttaneelle muusikolle. Mm. Juho, Matti ja saksofonisti vuosina 2001-2006 Onni Asikainen on Kotka Big Bandin kasvatteja.

Oli erittäin hienoa saada kokonainen big band vierailemaan Goonin levylle. Suurtakin suuremman big band sovituksen kirjoitti oman kylän poika Janne Vihavainen joka on myös bändiläisten lapsuuden kavereita.

Lisämainintana sanottakoon myös että ala-asteella Janne Vihavaisella ja Tatulla oli bändi IDO59. Juho kävi vierailemassa lead-laulajana kyseisen bändin muutamilla keikoilla. Settilistassa taisi olla jotain niinkin päräyttävää kuin Basket Case ja Smoke on the Water.

Muita bändejä

Muita bändejä joista ei ole merkintää mutta joissa Goonilaiset ovat soittaneet ovat mm. takaRaivo, Kotieläin, The Conducteurs, Derrida ja monet muut.

Playlist tekstimuodossa

Osola: Elokuvamies
Juho Jantunen: Aina kun mä otan kitaran käteen
Varvara: What It Takes?
Boston Promenade: Taas Nousen junaan – I Shot the Sheriff
Gaspard Oil: You’re My Best Friend
Murhamurha: Esileikki
Goon: Kunnes Potkaisen Tyhjää
Buko Shane: Hang in There
Gangsterikvartetti: Viimeinen Vääryys
AOM: Noitavaino
U. Pasanen Band: No Band Without the Van
Juho Jantunen: Älä mee
DocJerry: Coq Au Vin
Goon feat. Asa: Kuka välittäisi
Osola: Niobe
Goon feat. Kotka Big Band: Mitä Niitä Mittaamaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.